Zonnepanelen reinigen

Wanneer u zonnepanelen hebt wilt u hiermee natuurlijk een optimaal rendement behalen. Veel eigenaren denken dat hun zonnepanelen bij een flinke regenbui volledig worden schoongespoeld.

Dit is echter niet juist; resten van stof, vogelpoep en ander vuil blijven achter waardoor het rendement snel achteruit gaat. Daarnaast kan vervuiling door fijnstof en/of bladeren ervoor zorgen dat een deel van uw zonnepanelen oververhit en onherstelbaar beschadigd raakt. Goed en regelmatig reinigen van uw zonnepanelen is dus van essentieel belang.

CSM groep heeft de apparatuur en de mensen om uw panelen op vakkundige wijze te reinigen en daarmee het rendement van uw panelen te optimaliseren. Voor het reinigen van zonnepanelen gebruiken wij osmosewater (voor uitleg zie tekst onder “glasbewassing’) waardoor geen ” witte vlekken” achterblijven op uw panelen wat het rendement verhoogt. Daarnaast heeft osmosewater een sterker reinigend vermogen dan normaal leidingwater; het gaat namelijk een verbinding aan met het aanwezige vuil en zal dat zelfs uit de poriën van de zonnepanelen verwijderen.

HOEVEEL VERMOGEN VERLIEZEN VUILE ZONNEPANELEN?

Als u een zonnebril opzet zal minder zonlicht uw ogen bereiken; vuil is een soort zonnebril voor zonnepanelen.

TNO-studie heeft aangetoond dat vervuiling van zonnepanelen een duidelijk nadelig effect kan hebben op het rendement ervan. Dit onderzoek heeft uitgewezen dat het rendement van vuile panelen na één jaar tijd kan dalen met 4,4% tot 7,7%.

 

Kortom, het reinigen van uw zonnepanelen heeft de volgende voordelen:

  • Hoger rendement van uw panelen
  • Langere levensduur
  • Schoner dak
  • Door het hogere rendement verdient het reinigen van de panelen zichzelf terug!

Vertrouw daarom het reinigen van uw zonnepanelen toe aan CSM groep.

Offerte aanvraag:

Bent u benieuwd wat zonnepanelen reinigen voor u  gaat kosten? Vraag dan meteen online een vrijblijvende offerte aan. Wilt u direct een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op via telefoonnummer +31(0)40-8488639 of vul het contactformulier in.

CSM Groep streeft ernaar uw zonnepanelen zo vakkundig en professioneel mogelijk te reinigen tegen zo laag mogelijke kosten.